Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de webversie.
Beach Challenge website
 
Beach Challenge Nieuwsbrief #2
 
Mountainbiken tijdens de Beach Challenge. Welke banden kies jij?
fietser Jaren lang werd er tijdens de Beach Challenge gereden over het strand. De organisatie heeft moeten besluiten dat dit voorlopig niet meer mogelijk is door het mulle zand dat wordt veroorzaakt door de Zandmotor (www.zandmotor.nl).

We hanteren daarom hetzelfde parcours als vorig jaar. Geen strand betekent ook dat dat de strandbanden misschien wel thuisgelaten kunnen worden, maar te grote noppen raden we ook niet aan. Ook raden we je aan de bandenspanning te verhogen ten opzichte van de lage spanning die je voor strand rijden hanteert.

Hoe ziet het parcours er dan uit? We rijden over een schelpenpad langs de boulevard van Kijkduin. Aan het eind van dit pad moet je even van je fiets en ren je met de fiets aan de hand 100 meter richting een asfaltweg. De weg brengt je naar de puinduinen waar het echte mountainbiken begint. Klimmetjes, trappetjes, bruggetjes en single tracks.

Niet te onderschatten, want na een aantal rondjes heb je behoorlijk wat hoogtemeters in de benen. Na twee (short) of vier (long) ronden rijden we over de asfaltweg en de boulevard terug naar het parc fermee op het strand.

Benieuwd naar de ondergrond van het parcours? Kijk dan eens naar de filmpjes van voorgaande jaren: www.beach-challenge.nl/category/video
 
Hardloopparcours triathlon en Beach Run
hardloper

Het hardloopparcours van zowel de triathlon als de Beach Run loopt door een prachtig natuurgebied. Zie hieronder voor meer informatie over dit prachtige natuurgebied. Uniek en beschermd en daarom hebben wij dit jaar het hardloopparcours voor een klein deel moeten aanpassen ten opzicht van het eerder gecommuniceerde parcours.

Het parcours blijft prachtig en onverhard! Het enige wat veranderd is, is dat een stuk van ongeveer 500 meter mul zand uit het parcours gehaald is. Het parcours is daarom minder zwaar, maar nog net zo uitdagend. Duinen, klimmetjes, smalle paadjes en wie weet kom je nog een Schotse Hooglander tegen. Natuurlijk wordt er ook over nog het strand gelopen. Het hardloopparcours is te vinden op onze website. parcours triathlon en parcours Beach Run

Inschrijven kan op www.beach-challenge.nl/nevenactiviteiten/beach-run/inschrijven

 
Westduinpark, een uniek gebied. Loop jij daar op 24 of 25 juni?

Het Westduinpark is een uniek beschermd natuurgebied bij Kijkduin. Het is een beschermd leefgebied voor planten- en diersoorten. Het heeft een typisch oud duinlandschap. Een Natura 2000-gebied waar je heerlijk kunt wandelen, dwalen en natuurlijk hardlopen! Het hardloopparcours van de Beach Run en de Beach Challenge loop in- en rondom dit prachtige gebied. Een pareltje voor ons evenement. hooglandersIn het gebied zijn verschillende fiets-, voet-, en ruiterpaden te vinden. Onderweg zie je bijzondere duinstruiken en grassen en kunt u Schotse hooglanders tegenkomen. Deze grote grazers helpen het duinkonijn met het beheren van het gebied. Meer informatie over dit prachtige gebied: http://www.westduinpark.nl/

 
Prijswinaars vroege inschrijving

xathlon Onder de vroege inschrijvers zijn er dit jaar door de sponsoren van het X-Athlon Schwalbe Cross Circuit mooie prijzen verloot. Het kennismakingspakket van Hammer en een flacon Supreme Black zijn gewonnen door:

Carolien Boshuis en Stefan van Dongen
De Swalbe wedstrijdband, een flacon 'Doc Bleu' en een flacon 'Supreme Black' zijn gewonnen door:
Alexander Holdinga en Bas Klingendael
Veel plezier met jullie prijzen!

 
Powered by Raidlight!

Dit jaar zal de trailspecialist Raidlight partner zijn voor de Beach Run 2016.

Raidlight is het enige merk ter wereld dat zich volledig en alleen richt op Trailrunning. Raidlight heeft een compleet assortiment voor lopers van elk niveau. Het assortiment bestaat uit schoenen, kleding, rugzakken met drinksysteem en nog veel meer. Raidlight staat wereldwijd bekend om de lichte, comfortabele en betaalbare Trailrunning producten.

Wil je een keer schoenen of een rugzak testen in de Haagse duinen? Kom dan naar het Trailrunning en Triathlon Experience Center aan de Appelstraat 131, Den Haag.

Zo sta je zeker goed aan de start van de Beach Run!

Alle producten zijn ook te vinden op www.raidlight.nl

Alle deelnemers aan de Beachrun en Beachchallenge ontvangen 15% korting op het gehele Trail en Triathlon assortiment . Laat deze nieuwsbrief zien in het Trailrunning en Triathlon Experience Center aan de Appelstraat 131 en de korting wordt verrekend.

 


Met dank aan onze trouwe sponsors en partners, die de Beach Challenge mede mogelijk maken!

GEMEENTE DEN HAAG
Rijswijkse Vuurwerkhal - BORSBOOM BANKET

Verboon groep - Van der Hoeven Milieuservice
Raidlight - Ceil Con systeem plafonds - Intro Uitzendbureau NH Atlantic Hotel - Tuincentrum Ockenburgh
Beach Resort Kijkduin
Smiet Grafisch Totaal - Barning Telecom 

Den Haag Top Sport
Vuurwerkhal
Borsboom Banket
Ceilcon
Strandtent 14
Intro Uitzendbureau
Raidlight
Barning telecom
Smiet-Grafisch-Totaal
Verboon Groep
NH Atlantic Hotel Den Haag Kijkduin
Tuincentrum Ockenburgh