Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de webversie.
Beach Challenge website
 
Voorbeschouwing EK Cross Triathlon
Huizenhoog favoriet bij de Elite mannen is de Spaanse regerend Europees kampioen cross triathlon Victor Del Corral. Behalve bij de Cross triathlon is hij ook een wereldtopper op de lange afstand. Zijn overwinningen bij XTERRA France, Ironman Lanzarote en Triathlon Alpe d’Huez laten er geen misverstand over bestaan dat hij de te kloppen man is. Lees verder
 
Openingsceremonie, afterparty en vuurwerk
Vrijdag om 17.30 vindt de openingsceremonie van het EK plaats. Zorg dat je daar ook bij bent! Een Zuid-Amerkaanse brassband, bijgestaan door zes danseressen in spetterende outfits, zorgt voor opzwepende muziek. Daarnaast laat een breakdance crew van Haags toptalent bewegingen zien waar je als duursporter zelfs niet van durft te dromen. Natuurlijk doen we ook nog iets met de vlaggen van de 16 deelnemende landen.
Op zaterdag is het na al het sportieve geweld nog niet gedaan in Kijkduin. Na de prijsuitreikingen start rond 22.00 uur de afterparty in de grote tent op het Deltaplein. Een super DJ zorgt voor swingende muziek en er is volop drank en sfeer.
Om 22.30 uur onderbreken we het feest om gezamenlijk het vuurwerk van onze sponsor De Rijswijkse Vuurwerkhal te bewonderen. Het vuurwerk wordt vanaf het strand afgestoken en is goed vanaf de boulevard te bekijken. Daarna zetten we het feest tot na middernacht voort.
 
Cube Kids Demo
Op zaterdag biedt Cube de mogelijkheid om kinderfietsen te testen. Hiervoor is op het evenemententerrein een parcours opgesteld waar de fietsen getest kunnen worden. Voor de collectie Kids bikes van Cube zie www.cube.eu/nl/kids.
 
Starttijden
De afgelopen dagen zijn er nog enkele kleine wijzigingen op de starttijden doorgevoerd. Controleer dus even of je de juiste starttijd in je agenda hebt staan! De laatste wijziging betreft het Beach Criterium op woensdag: deze start om 19u30 en niet om 19u00 zoals eerder aangekondigd. Daarnaast is de start van de Beach Run op vrijdag gesplitst in twee startgroepen. De 10km start om 19u45 en de 5km start 10min later. Deelnemers aan de Beach Run let op: je kunt je startnummer afhalen in de tent rechts op het Deltaplein, direct tegenover de ingang van het Atlantic hotel (dus niet in de grote centrale tent). Kijk hier voor alle starttijden.
 
Bereikbaarheid
Zaterdag 14 juli zal de A13 van Rotterdam naar Den Haag zijn afgesloten. Komt u van die kant, kies dan bijvoorbeeld de A12 naar Den Haag als alternatief en houdt rekening met vertraging! Lees verder
 
Drankvoorziening
De drankverzorging tijdens de triathlon wordt aangeboden door onze sponsor AA-Drink. Tijdens het lopen is er AA-Drink Iso-Lemon verkrijgbaar, en voor alle deelnemers is er een AA energy gel met ribose en een flesje AA-Drink Pro-Energy bij de finish. Zorg zelf voor je drinken tijdens het mountainbiken.

Met dank aan onze sponsors, die de Fortress Beach Challenge mede mogelijk maken!

FORTRESS
GEMEENTE DEN HAAG
CUBE - JOOP GARDIEN INTOOLS
SMIET OFFSET - BORSBOOM BANKET

De airco dokter - Azivo - Van der Hoeven Milieuservice
Run2Day Den Haag - Annatommie - Sparxx
Staedion - Easy Washer - XEndurance
NH Atlantic Hotel - AA-Drink - Rijswijkse Vuurwerkhal
Wall $treet - Tuincentrum Ockenburgh - Hollandvis
Maessen Tenten - Beach Resort Kijkduin 

Fortress
Gemeente Den Haag
Cube
Borsboom Banket
Smiet Offset