EK Cross triathlon voorbereidingen

In december heeft een delegatie van de ETU/ITU een bezoek gebracht aan de Beach Challenge locatie. Hierbij is het parcours bekeken (en uiteraard goedgekeurd!) en heeft de delegatie ideeën kunnen uitwisselen met gemeente, NTB en organisatieteam. Lees hier meer over dit bezoek.

De eisen om deel te kunnen nemen aan het EK zijn inmiddels duidelijk. Zo moet je in het bezit zijn van een licentie (L of A) maar ook aan de ITU kledingregels voldoen (d.w.z. een officieel tenue dragen). Voor meer informatie hierover kijk op de NTB website. Deze kleding is overigens voorgeschreven voor veel internationale wedstrijden, dus ook voor het WK Cross Triathlon dat in 2013 in Den Haag zal worden gehouden.

Nieuwe website

Ter gelegenheid van het EK hebben we ook de Beach Challenge website onderhanden genomen. De website (en deze nieuwsbrief) zijn nu meer in lijn met de huisstijl die we de laatste jaren al hadden ontwikkeld. Bovendien is de menustructuur van de nieuwe website beter geschikt om alle informatie snel te kunnen vinden.

Programma en vernieuwde series

Het wordt een druk programma in 2012! Zo beginnen we op woensdagavond met een MTB Beach Criterium, op donderdag hebben we zwemtochten en een Team Relay triathlon! Door de EK-drukte hebben we ook een aantal wijzigingen ten opzichte van andere jaren moeten doorvoeren:

  • de korte afstanden (EK junioren en recreatieve Short) starten ‘s morgens vroeg;
  • er is een nieuwe Long afstand, 750-26-9, die zowel de oude Race als de Fun vervangt en voor iedereen toegankelijk is;
  • de Beach Run wordt niet op zaterdag maar op vrijdagavond gehouden.
Meer informatie over het nieuwe programma lees je hier.

Inschrijving

De inschrijving van alle activiteiten m.u.v. het EK is inmiddels geopend. Voor het EK worden de laatste voorbereidingen nog getroffen, maar ook deze zal de komende week worden geopend. Let goed op waar je voor inschrijft: we hebben nogal wat mogelijkheden dit jaar!

Beach Challenge cursus

Ook dit jaar organiseert duursportvereniging RTC weer een triathlon cursus ter voorbereiding op de Beach Challenge. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf snel in als je hieraan mee wilt doen!

Beach Challenge kalender

Voor alle fans van de Beach Challenge is er een prachtige jaarkalender (A2 formaat) gemaakt. Deze is op te halen bij Run2Day in Den Haag (zolang de voorraad strekt). Woon je niet in Den Haag, maar wil je graag in het bezit komen van de kalender? Wij brengen hem naar je toe!

Onze sponsors

Met dank aan onze sponsors die de Beach Challenge mede mogelijk maken!

GEMEENTE DEN HAAG
DE AIRCO DOKTER - JOOP GARDIEN INTOOLS - HTM
SMIET OFFSET - STAEDION - BORSBOOM BANKET

Azivo - Van der Hoeven Milieuservice - Run2Day Den Haag
Tom Schouten Wielersport - Easy Washer
NH Atlantic Hotel - AA-Drink - Rijswijkse Vuurwerkhal
Wall $treet - Tuincentrum Ockenburgh - Hollandvis
Maessen Tenten - Beach Resort Kijkduin

Gemeente Den Haag
Verboon Groep
Staedion
Joop Gardien IJzerwaren, Naaldwijk
HTM
Borsboom Banket
Smiet Offset