Kenia actie

De Verkaart Biking Challenge in Kenia in 2007.

De FUSION Beach Challenge staat naast alle sportieve activiteiten ook in het teken van het goede doel. In samenwerking met het Verkaart Development Team (VDT) wordt aandacht gevraagd voor diverse ontwikkelingsprojecten in Kenia. Voor de FUSION Beach Challenge gaat de speciale aandacht uit naar de scholing van weesmeisjes. Het VDT biedt deze meisjes de kans om voortgezet onderwijs te volgen op internaten die door de organisatie zelf zijn gebouwd en worden beheerd.

Het Verkaart Development Team (VDT) is een particuliere en Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met als doel: het structureel faciliteren en ondersteunen van projecten die efficiƫnt bouwen aan de toekomst van Kenia. Omdat kinderen de toekomst zijn, is een groot deel van de activiteiten van het VDT gericht op de kinderen in Kenia. De projecten van het VDT worden geheel door vrijwilligers uitgevoerd. Daardoor kan 96% van de gelden daadwerkelijk aan de projecten worden besteed.

De FUSION Beach Challenge tracht op diverse manieren aan dit initiatief bij te dragen.

Promotie van Golven voor Kenia, oktober 2013
Ieder jaar organiseert de VDT een sportief evenement in Kenia om geld in te zamelen voor de projecten. In 2010 was dat de beklimming van de Kilimajaro, in 2011 was dat een marathon en een cross triathlon en in 2012 een mountainbike tocht.
In 2013 ondersteunt de FUSION Beach Challenge de organisatie Golven voor Kenia in de voorbereiding en promotie van dit evenement. Natuurlijk stellen we graag onze kennis en expertise ter beschikking voor Golven voor Kenia 2013.