Beach Challenge 2016: sportief feest @the beach!

Op 24 en 25 juni was het strand van Kijkduin opnieuw de thuisbasis voor de Beach Challenge met de Beach Run op vrijdag en de cross triathlon op zaterdag.

bc2016

Zelfs het weer werkte goed mee! Het startschot van de Beach Run (5 en 10km) werd gelost door Anicka van Emden, Olympische judoka uit Den Haag. Bijna 300 hardlopers renden 1 of 2 ronden over de soms zware, maar vrijwel allemaal fantastisch mooie paden en paadjes van het westduinpark en over het strand.

Op zaterdag stond als vanouds de triathlon op het programma, nu in twee series, short en long. De short-versie bestond uit 500 m zwemmen, 14 km mountainbiken en 4,5 km hardlopen in zee, over strand, door de Puinduinen en de loopronde ook door het westbroekpark. De afstanden van de long-serie waren twee keer langer.

In de voorhoede werd hard gevochten om de podiumplekken. Stuivertje wisselen bij het zwemmen in de Noordzee of op het fietsparcours met veel klim- en afdaalwerk, soms gewoonweg de trappen af. Ook wisten vele fanatieke recreanten over het zware parcours hun Beach Challenge te voltooien.

De winst ging naar Edo van der Meer, op de voet gevolgd door Glenn Wesseling en op de derde plek Christiaan Solleveld. Bij de dames ging de winst naar Silvia Brouwer. Tweede werd Marloes Koedam en derde Chantal Rüegg.

In de short serie waren de ereplekken voor: Bobby van den Enden (1), Freek van den Wildenberg (2) en Maarten Koekoek (3). De dames verdeelden de medailles als volgt: Mathilde Slabbekoorn (1), Laura Oudenhoven (2), Annette de Bot (3).

De organisatie van de Beach Challenge kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en wil graag haar partners, sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk alle deelnemers hiervoor bedanken.

voor de volledige uitslagen, klik hier.

Foto’s en video’s van de Beach Challenge vindt u hier.