Contract WK Cross Triathlon ondertekend

Henk van Lint (vz NTB), wethouder Karsten Klein, organisator Frank Hamelink en Frans van Steenis (vz Kijkduin Beach Resort) toasten op het tekenen van het WK-contract

Maandag 5 november heeft sportwethouder Karsten Klein namens de gemeente Den Haag het contract met de International Triathlon Union getekend voor het Wereldkampioenschap Cross Triathlon dat op 13 juli 2013 in Kijkduin gehouden wordt. Ook de voorzitter van de Nederlandse Triathlon Bond, Henk van Lint, en een vertegenwoordiger van het organisatie comité hebben hun handtekening gezet.

Wethouder Karsten Klein is verheugd over het aanstaande WK: “Den Haag is een sportstad bij uitstek. Topsport en breedtesport krijgen alle ruimte en alle aandacht. Den Haag heeft veel te bieden en dat wordt onderkend door internationale sportbonden. Den Haag heeft niet alleen 13 kilometer strand en prachtige duinen, maar is ook prima bereikbaar en de stad heeft een grote verscheidenheid aan horecavoorzieningen. Cross Triathlon is een sport in opkomst, en dat wij volgend jaar het WK mogen organiseren is een waardering voor alle partijen die zich hebben ingezet om dit prachtige evenement naar Kijkduin te halen.” Dit jaar mocht Den Haag al het EK Cross Triatlon organiseren. Het WK Cross Triathlon is niet het enige WK dat op de Haagse agenda staat: in 2014 wordt het WK Hockey in Den Haag gehouden en in 2015 is Den Haag de gaststad voor het WK Beachvolleybal.

Organisator Frank Hamelink verwacht deelnemers uit 30 verschillende landen aan de start. Vooral de belangstelling vanuit de Verenigde Staten is groot. Ook de wereldtop zal aan de start staan. Conrad Stolz, de huidige wereldkampioen heeft al laten weten naar Den Haag te komen. De Zuid Afrikaan twitterde na het bekend worden van Den Haag als de WK locatie “I already marked July 13 2013 in my calender- Holland, hier kom ons! “. Ook voor de Europees kampioenen; de Spanjaard Del Corral en de Tsjechische Erbanova is de wedstrijd op 13 juli de belangrijkste datum op hun wedstrijdkalender voor komend seizoen.

Naast het WK voor de Elite zijn er startseries voor paratriatleten, junioren en triatleten die uitkomen in de verschillende leeftijdscategorie√ęn. Zo zijn er al deelnemers bekend die starten in de categorie ouder dan 70 jaar. Het evenement, ook bekend onder de naam Beach Challenge, omvat 4 dagen, startend op woensdag 10 juli en biedt ook de mogelijkheid om mee te doen aan een mountainbikewedstrijd, een zeezwemprestatietocht, een Beach Run en sportwedstrijden voor kinderen.